• KarolineMolund

 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • Add meg
 • KarolineMolund
 • Forsiden
 • "Hvor mye tror dere dette kostet?"

  Hei der, håper alle dere hadde en super dag i år og god jul videre til dere alle. Min julaften begynte med at vi dro på julefrokost hos den yngste storebroren min, og var der en stund. Etter det dro vi hjem for å fortsette dagen der. Heldigvis klarte farmor å komme i år også, og det var godt å ha henne her med oss. Ut over kvelden spiste vi, åpnet pakker og satt å snakket. Alle gavene jeg fikk ble jeg utrolig glad for, og som jeg alltid sier: "det er tanken som teller, ikke hvor mye det kostet".

  Jeg har funnet ut at et spørsmål jeg hater at folk spør om er: "hvor mye kostet det?" eller at de sier: "det må ikke være så dyrt eller stort" og om du da kommer med en gave som kanskje er større enn en kopp så begynner de med at "åå. nei du sku jo ikke kjøpe så stor", "nå håper jeg virkelig ikke den var dyr" og "du skulle jo ikke bruke så mye penger på meg". Hvor vanskelig kan det være å ta imot en gave som noen kanskje har brukt både tid å penger på for å få bra til, og bare være glad for den.Jeg synes egentlig det blir litt respektløst å begynne slik når noen har lyst til å gi deg en gave. Selvfølgelig gir man en gave fordi man har lyst, å ikke fordi man er nødt. Når det kommer til hvor mye det koster så er det det samme der. Om man synes noe er fint, passer til personen man skal kjøpe det til, og man ikke minst har lyst til å kjøpe det for så mye penger så hva er galt med det?

  Når jeg er ute å handler julegaver så, ja jeg ser litt på prisen på det jeg kjøper fordi jeg er jo ikke rik akkurat, men allikevel om det er noe jeg virkelig har lyst å kjøpe til noen så gjør jeg som regel det. Jeg bruker ikke over 1 000,- på en gave, men jeg kan bruke over 200-300,- på en. Nå hørte jeg for ikke lenge siden at det var en som hadde fått en gave, åpnet den og spurte "hvor mye tror dere dette kostet?". Dette blir jo helt feil eller hva mener dere?

  Jeg skjønner at folk som ikke kan gi like mye tilbake ikke liker at folk bruker så mye penger på dem, og jeg sier ikke at du skal gå ut å bruke masse på en gave, men jeg tror vi kan bli flinkere til å ta imot gavene med takknemlighet isteden for å gi giveren dårlig samvittighet for mengden han eller hun har brukt på gaven. Selv er det ikke så viktig for meg å få gaver, jeg elsker å gi til andre og se andre glad for eller overrasket over det de får. Å da få høre at jeg ikke skulle brukt så mye på dem, eller "Karoline da, det skulle ikke være dyrt" da blir jeg nesten litt irritert. For det første så bruker jeg bare det jeg selv har lyst til selv på en gave og for det andre så kan også en stor ting koste lite.

  Så bare husk å være takknemlig for det du får, og det er ikke størrelsen på gaven som gjelder eller mengden penger som er brukt på den. Det er tanken bak den.
  Kos dere masse resten av julen og godt nytt år!


  Kommentarer

  http://hevhodet.blogg.no/

  25.12.2015 kl.22:51

  Ingen aning hehe :)

  Ha en videre fin juletid :)

  Skriv en ny kommentar

  hits Legge inn egne menylinker i toppm